Pobles Medievals (Pals I Peratallada)

PALS I PERATALLADA

Si el que de veritat t’apassiona és l’època medieval i el llegat que ens ha quedat d’aquest període, no et perdis aquest tour per dos dels pobles medievals més ben conservats i pintorescos de Catalunya.

Quan passeges pels carrers estrets de Pals tens la sensació que no han passat els segles i que entre espitllera i matacà et trobes en ple segle XII. En aquest context resulta molt fàcil deixar anar la imaginació i transportar-te en el temps. Després d’haver fet un recorregut per l’interior del recinte emmurallat i d’haver vist, entre d’altres vestigis medievals, la Torre de l’Homenatge, torre romànica de 15 metres d’alçada, arribarem al punt més alt del turó des d’on es pot gaudir de les vistes de les Gavarres, dels Pirineus, de la platja de Pals i les illes Medes i d’una de les millors vistes de l’Empordà.

Peratallada, que literalment vol dir ‘pedra tallada’, encara conserva el seu antic aspecte feudal que trobem en edificis tan emblemàtics com el castell, construït en diferents èpoques i amb estils diferents però que es pot considerar com un dels castells palau medievals més interessants del país, o en les diferents torres, com la Torre de l’Homenatge, la Torre de les Hores, i també en la captivadora plaça de les Voltes. Caminant pels seus carrers empedrats comprovaràs com els fonaments de molts d’aquests edificis i també de les cases són la pròpia pedra natural. Peratallada ha estat considerat conjunt historicoartístic des de l’any 1975.

Durada: Depèn del punt on es comenci. Sortint de Tossa és un tour de 4 hores aproximadament.

Què cal tenir en compte: Trobarem carrers empedrats al llarg del recorregut. Si no disposeu de transport nosaltres ens encarreguem de buscar-lo.

Preu:  Demana el teu pressupost!

Comments are closed.

Copyright © 2020